Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co vidíte nepromyšleného na uzavření některých okresů? V loňském roce to v případě Litovelska a Uničovska významně pomohlo.

0 0
možnosti
JS

Selektování vždy existovalo a existovat musí. Lékař vždy rozhoduje komu poskytne pomoc jako prvnímu a kdo má naději minimální.

0 0
možnosti
MT

No jo, problem je ten, ze ti lide se na JIPce dlouho dusi, ale pomalu umiraji...

0 0
možnosti
MH

V jedné diskusi už v lednu jsem psal, že se dělá tichá selekce v mnoha nemocnicích. (nezávisle mi to potvrdilo několik kolegů). Prostě komu je nad 70 let, tak se nechá jen na kyslíku a řízená ventilace se nezahajuje. Kdo to nedá sám, zemře. Byl jsem za to extrémně vymínusován diskutujícími.

Teď je to realita. Ale skoro všude. Nemocnice v Praze jedou také skoro nadoraz. Jen se o tom zatím nemluví.

Za 14 dní bude přetížené zdravotnictví v celé ČR. To říkám bohužel. A určitě v tom peníze pro nemocnice nehrají roli. Je sice hezké mít za lůžko víc peněz, ale pokud na to není prostor, přístroje a ani dodatečný personál, tak selektujete.

Lidé prosím chraňte sebe a své blízké, za chvíli nebude, kde se léčit.

2 0
možnosti

S těmi pražskými nemocnicemi nevím, protože jako dobrovolník, který před měsícem absolvoval kurz pro ošetřovatele od Červeného kříže, jsem chtěla pak jít někam do nemocnice vypomáhat. Obeslala jsem veškeré nemocnice v Pze s nabídkou pomoci. Slušně mi odpověděli jen ze dvou - že jsou plně saturováni a nikoho teď nehledají. Ze zbylých šesti se neozvali vůbec. A co mohu soudit dle vyjádření i jiných dobrovolníků z interního systému Červeného kříže, tak nemocnice o naši pomoc nestojí téměř napříč celou republikou, dobrovolníky využívají hlavně domovy seniorů, nemocnice ne. Takže to je další věc, které moc nerozumím, proč tedy chtěla pražská VFN, aby Červený kříž ty dobrovolníky začal školit, když je pak nikdo nechce využívat...

0 0
možnosti
LV

A v téhle situaci chtějí prodloužit výjimečný stav? Vždyť ho mají a přesto ho absolutně nedokážou používat. Místo toho premiér jezdí do Maďarska a Srbska pro Sputnik, který není schválený a který se tak nebude moci nasadit...

3 0
možnosti
Foto

J86a40n 93Š91i60k

12. 2. 2021 5:33

Taky to nechápu. Prý to koordinuje nějaký dispečink. Pacienty ze západu vezou na Moravu. Proč, vždyť Praha musí mít volné kapacity. Ředitel Motola každou chvíli žvaní v médiích, že u nich vše v pohodě, tak proč ne tam? Radši vezou pacienty do malé moravské nemocnice, snad do Kyjova, který se sám může rychle zahltit. Leda, že by se řítilo něco horšího a dělali si rezervu. Potom by to logiku dávalo. Hezký den

7 0
možnosti

Koordinovat to má Národní dispečink lůžkové péče, ale podle vyjádření lékařů z těch nemocnic se tak neděje... tak hlavně že Blatný a Babiš mají teď plnou "hubu" prohlašování, že kvůli opozici budou umírat lidi...ale aby vyřešili aspoň tenhle základní problém, o kterém už lékaři naplno mluví do médií - a poslali jim na pomoc personál, případně i někoho na to obvolávání, když nefunguje onen dispečink, aby to nemusel dělat primář a lékaři, to ne. Jen je tam oficiálně uzavřou a nazdar. Je to fakt k pláči Rv

0 0
možnosti
DR

latný to nemá do svestek , nemá to do pondelka , Blatný iba povedal pravdu , z dlane chlp nevytrhneš. To čo sa zanedbávalo desiatky rokov sa za 1 rok napraviť nedá ! Tiež povedal , že čierna je čierna , ale že sa máme pripraviť a černejšiu farbu na semafore....ze už bol , už bude iba horšie !

A ludia stále tancujú na šikmej palube Titanicu !

Pri tom skúsenosti sú , niekedy v 70. rokoch sa vyhlásila akcia Tetenus a do mesiaca bola preočkovaná celá 15 milionová ČSR !

0 0
možnosti
Foto

Já bych řekl, že Blatný to nemá do švestek, ale jen do pondělí.

0 0
možnosti
TK

K selektování pacientů samozřejmě dochází už od podzimní vlny. A na chodbách pacienti neleží jednoduše proto, že nemocnice nadbytečné pacienty nepřijmou a pošlou je s nemocí domů. Slabší kusy nepřežijí..

0 0
možnosti
Foto

Karlovarský kraj, kam patří Sokolov měl k 10.02.2021: Celkem 296 osob s covidem z toho bylo bez příznaků 13, v lehkém stavu 61, ve středně těžkém stavu 171, v těžkém stavu 51.

0 0
možnosti
TB

Jako že v celém kraji je pouhých 296 covid pozitivních? Se Vám ty čísla už nějak pletou :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 36,15
  • Průměrná čtenost 2618x
Píšu o tom, čím mne život cvrnkne do nosu a mám zrovna chuť to sdílet se světem :-) 


Pokud Vás v mých článcích něco osloví a budete se o to chtít se mnou podělit, můžete mne kontaktovat zde: s.rihakova@seznam.cz
 

Ať se Vám u mne líbí.

Seznam rubrik