Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

proč taky nejsem naočkovaný, ač dědek: protože jsem se od vypuknutí katastrofy nenakazil, přitom jsem neměl roušku ani respirátory...celé je to nějaké uhozené. Nejhorší je smrt z vyděšení. Nikam nejezdím, do divadla nechodím...pár příbuzných už prošlo covidem bez úmrtí, a rodina po mě očkování nechce, tak proč? sleduji mediální boj o covid, o vyděšenost se zájmem. Uvidíme, řekl slepý.

3 1
možnosti
JL

opravuji: neměnil...jel jsem prostě půl roku na jednu roušku, pak půl roku na jeden respi a ted zas na roušku...umírají slabé kusy.

0 1
možnosti
Foto

Je to vaše riziko, že jako neočkovaná máte 100% šanci onemocnět při setkání s virem a cca 20% možnost zalehnout v nemocnici. Nám očkovaným to hrozí taky, ale s podstatně menší pravděpodobností, možná i jistotou, že na JIP neskončím. Pokud nemáte k odmítání očkování žádné zdravotní důvody, jde o čisté zneužití našeho společně financovaného zdravotnictví, neboť očkování je vyzkoušeným prostředkem k vymýcení různých nemocí. Samozřejmě lze na základě většinové proočkovanosti využít společenskou imunitu a nezodpovědně se svést v celku a ochránit se před běžnými průvodními riziky očkování. Pro mně ovšem tento postup není morálně správný, není hoden obdivu. Navíc vaše hra na disidentskou svobodu projevu je mi dnes proboha k smíchu. Svoboda není stav společnosti, kde si každý může rozhodovat podle svých postojů, ale snaha nepoškozovat svobodu ostatních ani tolik, jak oni omezují svými zájmy mne. Vy potřebujete ctít ústavu, dodržovat zákony, podrobit se nařízením vlády a vyhláškám, jinak by váš život skončil v džungli práva silnějšího, v diktatuře.

0 2
možnosti
Foto

ZNEUŽITÍ??? Očkování je DOBROVOLNÉ. Na rozdíl od např. moru má covid minimální smrtnost. O jakém zneužívání tu píšete?

Jestliže státní aparát nejdříve plká, že očkovaní budou požívat jistých výhod, až se z toho vyvine, že se neočkovaní stanou občany druhé kategorie, odmítám se na této megasviňárně podílet. Vstup to KSČ, jdi do prvomájového průvodu, jdi volit kandidáty NF, je to dobrovolné... ale běda ti, když ne, pak si to odskáčeš.

Dokud je očkování NEPOVINNÉ, pak mám jako neočkovaný stejná práva. Nemám problém se nechat očkovat, když jde o mor, tetanus... ale odmítám současné politické věrchušce hrát stafáž, kdykoli nám lže a staví jedny proti druhým.

Připadáte si zranitelný? Nechte se naočkovat, co vám brání? Já jsem ten poslední, kdo se vám bude posmívat.

Oproti tomu – pokud se někdo nechá očkovat jen proto, aby měl klid od státní šikany, má moje sympatie.

2 1
možnosti
Foto

Jsem očkovaný tak by mi neměli ti neočkovaní vadit. Nakazit mne nemůžou. Nebo je to jinak ?

2 0
možnosti
DT

Karma.

R^

Celá ta věc je jedna jediná manipulace. Odhaluje to jeden logický přemet. Má se očkovat co nejvíc lidí a ani slovo o tom, že se nemají očkovat ti, co už nemoc prodělali. Pokud nemoc prodělali a tvoří se na ni globálně imunita, tak už očkování nepotřebují. Pokud se imunita netvoří, je očkování už úplný nesmysl. Tak jak to tedy je?

Nejlogičtější varianta mi vychází - prostě dáme vydělat vakcínovým šmejdům. Jedno jaké vedlejší účinky to bude mít - u experimentální vakcíny nového typu vůbec ani netušíme, co ještě může přijít a jaké problémy to bude mít v budoucnosti. Tak jako nejdřív lidi netušili, že je DDT jed - a byli všichni hromadně nadšení, až tak, že to svinstvo stříkali do kočárků miminům, aby na ně nešli komáři.

Tak jen doufám, že všichni ti očkovaní nebudou mít nějaké drsné problémy, protože na to nebude společnost mít. Léčit autoimunní onemocnění například není vůbec žádná legrace.

6 4
možnosti
Foto

Imunita se samozřejmě tvoří jak po nemocí tak po očkování. Ale je hned několik důvodů proč očkovat i ty či nemoc prodělali. Například proto, že po opakovaném potkání s patogenem nebo jeho části se imunita posiluje, ne každému se při nemocí vytvoří dostatečně silná imunita, očkování může volit na specifickou cast viru, která se nemění mutacemi....

0 2
možnosti
MP

Rád bych v diskusi pokračoval za deset let, až budou známy dopady takových svobodných rozhodnutí.

2 0
možnosti
Foto

To už budeme všichni mrtví. Podle příbalového letáku letošní vakcíny urychlují stárnutí 16,85x.

2 0
možnosti
TN

Kdyby takto hloupě uvažoval a argumentoval každý, tak jsme se nikdy nezbavili nemocí od obrny, žloutenky, černého kašle atd.

Dokonce vidím, že jako jedna z mála neargumentujete "rychlokvaškou" a máte i zjištěné, že všechno testování vakcín proběhlo v paralelních (čili dražších, na rozdíl od sériových) krocích bez kompromisů díky masivním státním dotacím.

Výroky jako "Negativní stránky očkování se ostatně postupně objevují...ale jsou vlastně zanedbatelné...a proto měřme před očkováním hladinu protilátek kvůli komplikacím..." jsou plácaniny a protimluvy potvrzující mojí první větu.

4 2
možnosti
PB

P22e30t59r 17B95u28r68i57a36n

22. 7. 2021 17:26

Doktoři dcery premiéra Babiše vám to právě vyvrátili.

1 0
možnosti
LJ

L36u20d93ě22k 23J64a77š46a

18. 7. 2021 11:41

Tak když takto probíráte vakcinaci, tak doufám, že to řešíte u každé vakcíny, kterou jste v životě dostala nebo byste měla dostat., Takže doufám, že nemáte vakcínu proti tetanu, proti neštovicím, proti záškrtu, proti troipickým chorobám (pokud jste byla nebo chcete jet do cizích zemí, že nemáte vakcínu proti chřipce, borelioze atd atd. Protože když si přečtete příbalové letáky každé vakcíny, vy s vaším přístupem se musíte šíleně zděsit, co všechno vás může potkat, jakmile se vakcinujete jakoukoliv vakcinou. A že seznam možných vedlejších účinků tam je! A víte, že všechny popsané vedlejší účinky tam jsou proto, žer někde někdo tento vedlejší účinky měl? A co běžné léky? Také čtete, kolik lidí po nich mělo vedlejší účinky? Je jich také sakra dlouhý výčet u každého léku. Stačí běžný ibuprofen nebo paralen. Těch vedlejších nebezpečných účinků! A každý někdo prodělal. Myslím, že vaše hlava z toho musí být pro Chocholouška.

1 2
možnosti
Foto

Ano, leky jsou ta posleni moznost a neni na nich v zasade nic dobreho ;-) ... ale co se vakcin tyce, tak takove vakciny tady rozhodne jeste nebyly. Tahle jedina ma za pul roku nekolikanasobek nasledku vsech predeslych dohromady za dvacet let .. mejte pochopeni, ze ne kazdy je ochoten se zdarma ucastnit experimentu, ktere zatim nedopadaji ani podle statistik nejlepe

3 3
možnosti
Foto

Tak na alarmu říká Jan Trnka, že na stádní imunitu můžeme rovnou zapomenout, že je potřeba karanténování a disciplína to dodržovat. Takže: Očkování je každého věc, Covid totiž stejně vyřešit nedokáže. Ano ulehčí situaci, tak jako očkování proti chřipce. A to povinné není a nebude. Takže co jako tady za dyskuse tydlety fydlety.

1 1
možnosti
VB

Antipíchači nejsou bojovníci za svobodu, ale je tomu právě naopak. Jsou produktem dnešního socialismu, kdy lidé nemusí nést odpovědnost za své činy. Jakékoliv jejich rizikové chování zaplatí ostatní. Pěstuji mambu a uštkne mě? Přiletí vrtulník, JIP a zaplatí to všichni. Jedu na kole bez helmy? Trubku v hlavě zaplatí ostatní........

Riziková chování by měla být sankcionována a tyhle marné debaty by ubyly.

4 5
možnosti
Foto

Už jsem psal, všechny popravit. Však oni už budou vědět, za co visej.:-)

5 0
možnosti
TP

Obecně se dá říct že nenaočkovaní jsou ze dvou kategorií. Buď lidi sobečtí, kterým nic moc nehrozí a na okolí kašlou nebo lidi kteří podlehli desinformacím antivax, kteří jsou buď jednodušší duchem nebo z jiného důvodu snadno manipulovatelní.

5 6
možnosti
JK

Tomu nerozumím. Pokud mu nic nehrozí, proč by měl být sobecký ? 8-o

3 3
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 36,15
  • Průměrná čtenost 2618x
Píšu o tom, čím mne život cvrnkne do nosu a mám zrovna chuť to sdílet se světem :-) 


Pokud Vás v mých článcích něco osloví a budete se o to chtít se mnou podělit, můžete mne kontaktovat zde: s.rihakova@seznam.cz
 

Ať se Vám u mne líbí.

Seznam rubrik