Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Předobře vystižen naturel člověka v němž jsem se obrovsky mýlil, když jsem ho nadšeně volil. Někomu prostě ve stáří zbytní prostata a někomu se přidá i jeho ego. V jeho věku bych očekával, že bude trousit moudra nasbírané díky i jeho zkušenostem, není tomu bohužel tak...karma za blogR^

13 5
možnosti

Václava Klause jsem si nevážil, protože jsem ho poznal osobně! Spoluzakládal jsem ODS v malém jako konzervativně pravicovou stranu. Klaus si tam natahal komunistické papaláše a ODS neměla nic společného s konzervativismem. A záhy byla rétorika pravicová, ale praxe levicová. Tak jsem do dvou let vystoupil! :-)

2 2
možnosti

Co se děje, máte slečno v této studii z března loňského roku. V podstatě o to se snaží všechny vlády. A probíhá to všude, vyjma Číny.

https://medium.com/tomas-pueyo/koronavirus-kladivo-a-tanec-e6ba3281ca51

Od začátku se vědělo, že jde o to nepřetížit zdravotnická zařízení - všude do příchodu vakcíny. Celou dobu je veřejnost v podstatě dezinformována změtí názorů v drtivé většině lidí, včetně těch z tituly, kteří nemají ponětí o co jde.

Díky klausům a dalším dezinformátorům (včetně těch s doktorskými tituly) jsme se dostali do situace, kdy nám pandemie diktuje život (proto i ta zdánlivě chaotická opatření vlády), jen, pokud bude proočkováno cca 70% obyvatelstva, budeme moci začít řídit pandemii. Ostatní země Evropy za námi nejsou vůbec o moc pozadu. Chcete-li, nezvládá to žádná vláda v Evropě. Proto i taková rvačka o vakcínu v celém světě. I o ní najdete většinou dezinformace zejména pokud Vám je předloží někdo jako pan Kindl.

Kindly si k těm dezinformátorům přidejte. Novináři nic nevědí a dávají prostor všem defakto dezinformátorům a nejsou sto nechat uvést věci na pravou míru, ty kteří něco vědí. Ani Vy asi nedokážete rozlišit, koho vlastně máte poslouchat.

3 5
možnosti

Tak ještě že vy to přesně víte ;-D

2 1
možnosti
JL

Tak to dopadne, když se konzervativec radikalizuje.

1 3
možnosti

Ale ne. To jen promlouvá ekonom, který neví, která bije, protože v potřebných odbornostech je na tom jako Pepa Z Horní, dolní.

3 2
možnosti
JH

Popsala jste to přesně i když mě to, jako letitého Klausova podporovatele, netěší:-(

3 2
možnosti
Foto

Přední český infekcionista z Nemocnice na Bulovce prof. MUDr. Jiří Beneš, CSc. Většina infekcí probíhá buď asymptomaticky (bezpříznakově) nebo jako lehké samoúzdravné onemocnění, podobné jiným nespecifickým virovým onemocněním. Typické obtíže zahrnují rýmu, zvýšenou teplotu, slabost, bolesti v kloubech a ve svalech, ztrátu čichu apod. Tyto obtíže zpravidla trvají 1-5 dní, pak odezní. Stav pacientů s touto formou nemoci nevyžaduje hospitalizaci. To se týká 85 procent případů.

8 1
možnosti

Jediným slovem mého článku Vaše tvrzení nerozporuji. Je úplně o něčem jiném.

2 1
možnosti
Foto

Přední český infekcionista z Nemocnice na Bulovce prof. MUDr. Jiří Beneš, CSc. se v polovině března podílel na vzniku velkého koronavirového manuálu Pokud velmi intenzívně testujeme, je logické, že nacházíme více pozitivních případů. Prokázaná přítomnost viru v organismu člověka však ještě neznamená, že jde o nemoc. Virus v okamžiku testování už může být neaktivní, neškodný nebo se s ním člověk jen setkal a k onemocnění nedošlo. Jde tedy o bezpříznakovou infekci. Proto tvrdím, že množství pozitivních testů u populace, jež je normálně zdravá, neznamená nic špatného. Kdyby se tímto způsobem testovala jiná virová infekce, například chřipka, tak by pozitivních byly ne stovky, ale tisíce denně.

10 1
možnosti

Asi bych více komentoval ty počty lidí v nemocnicích či nadúmrtnost. Očividně to není nemoc srovnatelná s obyčejnou chřipkou, protože nadúmrtnost máme nejvyšší od druhé světové války. Od té doby proběhlo několik chřipkových epidemií. Podotýkám, že s COVID-19 ještě není konec, ta čísla porostou až do promoření či proočkování populace. Blbě se to poslouchá, já vím. Ale toto je realita. Vláda bohužel promrhala důvěru občanů, předvádí chaos a šlendrián. Na jaře byli lidé ochotni se uskromnit. Možná i na podzim, ale už to trvá moc dlouho, i kvůli vládním chybám. To máme Babišovu nečinnost před volbami, která rozjela druhou vlnu. To máme nelogické rozvolnění před Vánoci, když čísla PES odpovídala 5. stupni, což vedlo k třetí vlně. Od té doby vláda pomaličku škrtí a škrtí. Do toho občané vidí, jak vládní papaláši opatření nedodržují, a nic se jim za to nestane, ovšem po občanech přísně vyžadují jejich plnění... To všechno je naprostá pravda, a znamená to hlavně to, že máme neschopnou vládu a špatného premiéra. Neznamená to ovšem, že by protiepidemická opatření byla z principu špatná.

Mimochodem, Klaus kecá i o tom, že by nebyly u jiných nemocí případy, že se někdo nakazí, sám nemá příznaky, ale infekci dál šíří. Je to naprosto běžný jev, ne nadarmo se takovým lidem říká “bacilonosič”. A pokud je někdo třeba HIV-pozitivní, zatím bez příznaků, tak je nemocný, nebo ne? Musí dodržovat nějaká opatření, aby virus dále nešířil, nebo ne?

4 2
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 36,15
  • Průměrná čtenost 2618x
Píšu o tom, čím mne život cvrnkne do nosu a mám zrovna chuť to sdílet se světem :-) 


Pokud Vás v mých článcích něco osloví a budete se o to chtít se mnou podělit, můžete mne kontaktovat zde: s.rihakova@seznam.cz
 

Ať se Vám u mne líbí.

Seznam rubrik