Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Přijde mi, že to nejvíc řeší dokola odpůrci očkování a tím se sami dost odkopávaji. Běžný člověk se nechá naočkovat a dál o tom už nekecá....

6 2
možnosti
JK

Anebo nenechá, ale tím spíš o tom nekecá.

2 0
možnosti
Foto

Tohle není otázka dobrovolného očkování proti tetanu nebo klíšťové encefalitidě. Zde jde o kolektivní imunitu, proto tyhle výkřiky o svobodě jednotlivce mohou opravdu někoho poněkud podráždit.

Mírný průběh... tak na to pozor. Existují důkazy o kumulativním efektu z každého bezpříznakového hostitelství viru SARS CoV2, kdy vlastní onemocnění (COVID19) je jakýmsi vzplanutím nakumulované autoimunitní pohotovosti.

A jako bonus: ani prodělané onemocnění nemusí zanechat spolehlivou imunitu, pokud nějakou. Proto se to bude neustále vracet a mutovat a každé další setkání povede ke stále většímu riziku finálního vzplanutí. Jistě je zde inspirace u španělské chřipky aplikované na behaviorální studie o zabedněnosti moderního člověka...

Autorka a její varianty jsou tedy ukázkou toho, jak tomuto viru zajistit perspektivní budoucnost a jeho evoluční triumf. My se umíme bránit nebezpečí explicitnímu, ale to plíživé si necháme vlízt až do obýváku a ještě ho pohostíme, než nám vypálí dům. Ano stále hovořím o SARS CoV2, ale platnost je univerzální.

Můj postoj je jasný: nedat viru šanci, tedy nedat šanci těmhle zabedněným bojovníkům za jeho právo na existenci. A ať se to vyostří, tady kompromisy neplatí.

3 3
možnosti
JK

Jenomže ten evoluční triumf je také to, že zmutuje (podobně jako chřipka) do běžného sezonního onemocnění.

3 0
možnosti
PS

P72e76t95r 90S81k65á27c39e46l

17. 7. 2021 23:34

Ke konci článku je uvedeno slovo "obezřetná" a k němu se váže tohle:

(Mt 10, 16)

16Hle, já vás posílám jako ovce mezi vlky; buďte tedy obezřetní jako hadi a bezelstní jako holubice.

17Mějte se na pozoru před lidmi; neboť vás budou vydávat soudům, ve svých synagógách vás budou bičovat, (Ještě někdo pochybuje o hodnověrnosti předpovědí v Bibli, v Novém zákoně zvláště? )

0 0
možnosti
Foto

Pane Skácele, bezva, ale pod tímhle článkem je přes 500 příspěvků! Mít tak Ježíš k dispozici blog na idnes.cz, byli bychom dneska někde úplně jinde, chápete to? Dneska může být apoštolem každej! Římany na vás na všechny, aby vám tady zavedli vodovod a kanalizaci! Žijete tady jak v pravěku, a ještě tady si citujete jakýsi nový zákon nebo co!

1 1
možnosti
DK

"Nejsem prozatím očkovaná ani jednou dávkou proti covidu-19, což asi vyplývá už z nadpisu."

Neskutečně bystré uvažování. ;-D

A celý příspěvek v tomto duchu.Rv

6 3
možnosti
ZH

Madam tam má ještě jednu perlu : " ... vakcinační dávka této nemoci ..."

3 1
možnosti
Foto

Za mě určitě výborný blog R^

6 9
možnosti
TK

Svobodně jsem se rozhodl a jsem naočkován dvěma dávkami (původně jsem napsal "oběma dávkami", ale je zjevné, že dvěma to nekončí). Současně respektuji právo ostatních se nenaočkovat, a to i proto, že i naočkovaný člověk může být infekční, navíc bezpříznakově, takže o nějaké kolektivnï imunitě, která ay zastavila šíření viru, nemůže být řeč, tedy padá jeden z nejvýznamnějších argumentů pro případné povinné očkování.

Trožmšku mě zarazila vaše celjem nesmyslná věta: "A hned takhle v úvodu chci napsat, že se za zabedněnce opravdu nepovažuji." Co myslíte, kolik procent zabedněnců si svou zabednětost uvědomuje? ;-)

14 0
možnosti
TK

Omlovám se za překlepy, píšu z mobilu a už na to při psaní prd vidím.

0 0
možnosti
IP

Ha osobně nechávám volbu na každém z nás. Jen se mi nelíbí že očkovaným se říká že jsou ovce a neockovanym že jsou dovci a hlupáci. Jen doufám že se lidi rozhodují dle svého vlastního rozumu a neposlouchaji informace typu: kdo se nechá očkovat bude neplodny. Dejte na svůj pocit a rozhodnete se sami.

4 1
možnosti
ZH

Máte názor, který jste si vytvořila selekcí a úpravou různých zpráv tak, aby vám to vyhovovalo. Pan J. Weiss to níže vyjádřil poměrně pregnantně.

Jen doplním, že jak píšete "...,že tomu ani lékaři ani jiní odborníci často vůbec nerozumí .. " je sice pravda, ale napůl. Nerozumí tomu lékaři z jiných oborů (kardiologie, stomatologie atd.), kteří se bůhví proč, musí k tomu vyjadřovat. Ti jiní odborníci, to už je úplně mimo mísu.

Spíš než případné následky po očkování by vás měly zajímat následky po prodělané infekci, byť bez symptomů. Tam je to opravdu bez záruky.

Nic. Držte se, chraňte sebe a tím i ostatní a my, co očkovaní jsme tu kolektivní imunitu snad vytvoříme. Bude chránit i takové, jako jste vy. Osobně mně to nevadí. Naopak. Jen si přeji, aby opravdu fungovala.

13 5
možnosti
PB

P19e91t41r 13B50u18r98i54a64n

17. 7. 2021 15:11

I imunologové se stále hádají o tom co je správné, jak to funguje a jak by to mělo být. Takže i vy jste si vytvořil jakousi selekci názorů na to, co je správné:

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/polemika-omyly-profesora-thona-vaclav-horejsi-40355225

5 3
možnosti
Foto

Kdo je očkovaný, může dostat covid. Údajně mírnější formu. Očkování nechrání sliznici, ale plíce. Očkovaný, stejně jako neočkovaný může covid roznášet. Očkování covid nevymýtí. V Británie a Singapur se rozhodla odvolat všechna opatření proti covidu a žít s covidem, stejně jako s chřipkou, anebo s jinou respirační nemocí. Což je rozumné a u nás k stejně dojde.

9 7
možnosti
JW

Jsem chytrá a hrdá na svůj postoj jen mi vadí, když mi ostatní tvrdi, ze jsem hloupa a bezohledna. Inu jak sama pisete, neockuji se, protože se bojím nevím čeho, ale něco by mi mohlo ublížit. Na prokázána rizika onemocnění kašlu. Vrchol inteligence, jinak se to nazvat nedá. Potkávám se se spoustou lidi, kašlu na to, ze muzu některé nakazit a způsobit jim utrpení i smrt, je to přece můj názor. To je zase můj odpovědný přístup k ostatním. Mne rousky nevadí a když kvůli lidem jako ja, je budou nosit ostatní, je to jejich problém. Chtělo by se říct, bože, do cehos to duši dal? Nezbývá jen doufat, než ze dostane někdo z vaši bubliny Darwinovu cenu dřív nez vy přehodnotite svůj Tzv. názor. Můžete se potom angažovat třeba v boji za práva dinosaurů, jistě to bude užitečné víc, než vaše moudra.

11 8
možnosti
PB

P79e95t43r 66B90u18r13i30a42n

17. 7. 2021 15:35

Historie je plná "prokázaných" vědeckých faktů, které se po letech ukázaly být jako omyl, v tom lepším případě, nebo jako nesmysl proti zdravému rozumu. A těch lékařských je v nich také pěkná porce.

V 80. letech zavedli lékaři nesmiřitelný boj proti živočišným tukům, aby se za 20 let ukázalo, že zabijákem jsou cukry, které tělo vyžaduje jako náhražku za tuky. Tuky si umí tělo regulovat. Nástupem pak doktory doporučovaných umělých sladidel se rozmohl boom skrytých cukrů, čímž se to jen vytunilo. Mě ještě lékaři varovali před konzumací více jak tří vajec týdně, jinak nás všechny pozabíjí cholesterol. To než zjistili, že cholesterolů je víc než jeden. Dětem se nedoporučovalo sledovat TV obrazovku více než pár desítek minut denně, jinak přijdou o zrak a tak stejně používat sluchátka, jinak přijdou o sluch.

Vlaky prý nemohou jezdit vyšší rychlostí než 44km/hod., jinak to lidi i se zavazadly vycucne z oken ven. To byl prosím fyzikální výpočet inženýrů, který sloužil ve své době jako silný argument. Ženy by neměly jezdit v autě, protože budou neplodné. Železné lodě jsou nesmysl, protože železo neplave, kdežto dřevo ano (přednáška v anglické sněmovně lordů)...atd.

A nemusíme ani chodit daleko. Odborné studie před pěti lety spočítaly, kolik miliard Eur bude přínosný vejvar z přijímání migrantů. Vláda B.Sobotky měla v r. 2014 odbornou studii o tom, že průběžný důchodový pilíř je v pohodě udržitelný dalších 50 let.

Dodnes se nám za tohle nikdo neomluvil. Ani ti podvodníci, ani skalní fanatici, kteří tomu věřili a hlásali to jako doložený vědecký fakt.

Uvidíme, jak nám covid éru uzavřou lékaři za pět let. Ale tuším, že takové veletoče ve výsledku, nebude mít k dispozici žádný věhlasný cirkus na světě.

5 2
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 36,15
  • Průměrná čtenost 2618x
Píšu o tom, čím mne život cvrnkne do nosu a mám zrovna chuť to sdílet se světem :-) 


Pokud Vás v mých článcích něco osloví a budete se o to chtít se mnou podělit, můžete mne kontaktovat zde: s.rihakova@seznam.cz
 

Ať se Vám u mne líbí.

Seznam rubrik