Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nikdo doposud spolehlivě nevyvrátil, že míchání dřevěnou vařečkou někdy v budoucnu nezpůsobí rakovinu paty. Předpokládám, že se stejnou opatrností přistupujete ke dřevěným vařečkám a preventivně jste je všechny vyhodila.

OK, pokud budete i bez očkování dostatečně ohleduplná k ostatním - tedy vědoma si toho, že můžete nemoc šířit, aniž byste o tom věděla (ne, očkovaní to nedělají - není to sice možné zcela vyloučit, ale pravděpodobnost je MNOHEM menší, než to, že vás dnes srazí na ulici auto), pak se ovšem sama a dobrovolně odsuzujete ke značným omezením svého života.

Zajímalo by mne také kdo vlastně jste, když si troufáte rozporovat většinový odborný koncensus.... Zřejmě nadprofesor....

18 11
možnosti
Foto

5 + 5 je podle mě 6. Protože nejsem ovce a mám právo mít svůj vlastní názor :-).

0 0
možnosti
MB

Děkuji, já mám naprosto stejný názor

4 3
možnosti
JK

Vážně mě štve, to urážení obou stran navzájem. Paní napsala slušně svůj názor, jak to cítí a spousta lidí se na ní vrhla. Tak to vážně zlepšíme? Já jsem zastánce očkování. Vidím ho jako šanci do budoucna na normální život. Ale pokud někdo cítí, že nechce do těla cizí látku a nemá z toho vnitřně dobrý pocit, tak ho přece nemůžeme k tomu nutit. Sám jsem přesvědčil čtyři nerozhodnuté kolegy. Ne výsměchem, ale argumenty. No a další dva mě poslali někam. A stejně jsme dál přátelé. Už se prosím všichni proberte a přestaňte se kvůli pitomé vakcíně urážet.

33 0
možnosti
VP

V30í96t 37P57r11č61í21k

16. 7. 2021 20:05

Hm, jistě. Právo na názor samozřejmě máte. Stejně tak máte právo na to, nevpustit si do vlastního těla to, co nechcete. Okolní státy mají zase plné právo nevpustit vás na svoje území. Stejně tak většinová společnost u nás má právo nevpustit vás do autobusu, do hospody či nákupního centra. Jednoduché.

12 11
možnosti
Foto

I53v44o 10C71i61l13i56c94h

16. 7. 2021 20:36

Nemá na to naše společnost právo. Alespoň zatím ne. "Každý občan může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá." Tušíte, které dva dokumenty toto obsahují? A pokud to někdy bude v zákoně, tak jsme zase zpět v totalitě. O jiných státech se nebavím, ty na to samozřejmě právo mají.

11 1
možnosti
JS

J90a48n 73S85o17u89č59e70k

16. 7. 2021 20:01

Mluvíte mně z duše. Cítím to naprosto stejně. Za prvé, covid nepovažuji za tolik nebezpečný, abych se proti němu nechal očkovat. Jsem přesvědčen, že by se můj imunitní systém s případnou nákazou dokázal vypořádat a vybudoval bych si tak svoji přirozenou ochranu. Za druhé, nikdo ze zainteresovaných nebyl a není schopen veřejnosti sdělit jak pozitiva, tak i případná rizika očkování a ani to, ja dlouho imunita získaná očkováním bude fungovat a za jak dlouho bude nutné další přeočkování (každý rok, půlrok, za deset let?). A za třetí, čím více pociťuji nátlak a nucení k očkování, tím více k němu ztrácím důvěru a tím více se zatvrzuji vůči němu. Myslím si, že celá ta očkovací kampaň byla od počátku pojata zcela špatně.

19 5
možnosti
VR

Přeji Vám Vaši víru ve vlastní imunitu a přeji Vám, abyste o ni nepřišel. Stalo už se to mnohým (a nejen u covidu), předběžná opatrnost je dobrá zásada. A pokud jde o informace, je jich k dispozici spousta. Stačí jen vybírat z té záplavy spolehlivé zdroje (časopisy lancet nebo Nature, WHO, Evropskou lékovou agenturu,...). Ze zdrojů typu diskuse pod tímto článkem si může každý vybrat to, co se mu líbí - to ale rozhodně není odborný názor. A za třetí - máte stejný odpor k očkování proti tetanu, tuberkulóze nebo obrně? I tam je nátlak ...

1 1
možnosti
MJ

Hm.

Smutné.

Neberu vám právo na názor.

Ale jsem rád, že vám společnost očkováním dala šanci žít.

Přestaňte dělat Zagorku.

Haničce se omlouvám.

1 10
možnosti
LR

Představte se, že vaši kytku v květináči napadne plíseň. Co uděláte? Začněte to řešit nebo ji necháte tak, aby se sama rozhodla?

0 7
možnosti
Foto

Jestli se považujete za kytku v květináči, tak pak ano, u vás to má smysl, řešit to a neptat se vás na váš názor.

9 1
možnosti
ZH

Docetl jsem to k tomu duvodu proc, tedy ze nevite co to udela za nekolik let. Tedy vesmes podlozeny argument nula. Pokud byste si dala praci zjistit neco o mRNA vakcinach, zjistite, ze nic takoveho se nestane. mRNA se pouzivaji 30 let, nijak nevstupuji do jader bunek, nemeni nijak DNA a neobsahuji zadne infekcni castice. Vas argument je iracionalni dojem a strach, ktery je naprosto nepodlozeny a svym zpusobem bezohledny, jelikoz tady nejde o zdravi jen vas osobne.

18 11
možnosti
Foto

Kde jste našel těch 30 let ? Na lidech se to zkouší cca 2 roky.

2 3
možnosti
VB

V Rakousku se školní děti a personál testovaly v lednu a část února jen dobrovolně, teprve pak při sílící nákaze povinně, ale stejně nakonec byly školy zase uzavírány, i když v regionech byly místy rozdíly. V některých spolk. zemích 5 % dětí radši zůstalo doma, protože se jim testy zajídaly (obecně se vědělo, že mají vyšší chybovost, psalo se o tom v médiích, a ani slinový PCR nemá 100% spolehlivost). Starší děti byly spíše online. Ze zaměstnanců se část směla testovat jen dobrovolně, vláda to nařídila jen vybraným profesím s rizikovými kontakty s veřejností, ale v zásadě Rakousko dopadlo s nákazou obdobně jako Švédsko a Švýcarsko, které povinné testování nenařídily nikomu, pokud byl bezpříznakový (s výjimkou např. personálu v nemocnicích).

1 0
možnosti
VB

Panu Burianovi: testování dětí a personálu ve školách nic nevyřešilo, sledovala jsem u rakouského min. školství každotýdenní výstupy - mizivý záchyt infikovaných (přitom rakous. min. zdravotnictví má na webu dokument, jak výzkum ukázal většinou jen nepatrnou nálož virů u menších dětí, zpravidla ani nejsou infekční, to se v zásadě potvrdilo i v SRN a Švédsku). To, že chodily rakouské děti o něco více do základ. škol. souviselo mj. s tím, že neposílali do karantény každého ve třídě apod. Ale dopadli by stejně, i kdyby netestovali bezpříznakové, u nichž při ověřovacím PCR někdy vznikají chybné výsledky (vzorek s nepatrným množstvím viru se musí v laboratoři množit, až může vzniknout chybná interpretace výsledku). V létě už Rakousko děti testem neobtěžovalo při pobytu na letních táborech, stačil jen jeden před vstupem na tábor. V Německu se na táborech děti netestovaly vůbec, ani před vstupem do nich.

1 0
možnosti

Ale hlavně: PCR test zachycuje infekci hned první den. Antigeny vznikají až po několika dnech, kdy viry semeníte do společnosti! Proto jsou antigenní testy v této indikaci OBSOLENTNÍ! :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 36,15
  • Průměrná čtenost 2618x
Píšu o tom, čím mne život cvrnkne do nosu a mám zrovna chuť to sdílet se světem :-) 


Pokud Vás v mých článcích něco osloví a budete se o to chtít se mnou podělit, můžete mne kontaktovat zde: s.rihakova@seznam.cz
 

Ať se Vám u mne líbí.

Seznam rubrik