Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No víte, ale ona nukleární magnetická resonance (pro kritiky: já vím, že se dnes vynechává slovo nukleární, ono je to slovo přece takové ošklivoučké a smrdí imperialistickou válkou) se dost dobře nedá dělat hned na začátku každých bolestí ramena. Při jejich frekvenci bychom se všichni nedoplatili pojištění.

0 0
možnosti
PJ

P13e49t52r 93J28a87r26o44š

25. 3. 2018 23:47

Mam bohuzel podobnou zkusenost. Vsechno je to mozna, a asi, nebo pravdepodobne. Od problemu mi nepomohl zadny, ale po kolecku po temer vsech oddelenich nemocnice me vsak kazdy doktor chtel zacit lecit na jine neduhy, ktere mi vsak zadne obtize necinnili a necinni. Pripadal jsem si jak mrzak prolezly nemocema skrz na skrz, coz se podepsalo i na me psychice.

Nakonec jsem tam prestal jsem tam chodit a mam klid. Nejake rady jsem si vzal k srdci a upravil zivotospravu a citim se mnohem, mnohem lepe.

Zejmena na preventivni zakroky si davam velky pozor. Posledni chyba kterou jsem udelal bylo na doporuceni odstraneni prave dolni osmicky. Ze pry tlaci v dasni na sedmicku a v budoucnu by to MOHLO delat potize. Rekl jsem si dobra. Stomatolog je expert. Dam na jeho radu. Po terminu objednani jsem odchazel o jeden zub a dvanact stovek lehci. Zakrok samozrejme nebyl uplne jednoduchy, protoze mi osmicku musel vylamat.

Abych to zkratil. Po ctyrech dnech neustupujicich bolesti a otoku mi vymackali hnis a nasadili antibiotika. A to co MOHLO v budoucnu zlobit, se promenilo v zcela konkretni problem, za ktery jsem si jeste sam zaplatil.

Zaver bych chtel pouze rict, ze doktor neni buh. Je to jenom clovek. A jako kazdy colvek, jsou ti lepsi a ti horsi. Zmylit se vsak mohou oba. Proto doporucuji to co udelala autorka clanku. Chtejte znat vice nezavislych nazoru.

2 0
možnosti
Foto

Má to jeden důsledek. Tím, jak budete chodit k lékařům pro "více názorů", pak budete déle čekat na vyšetření, protože ten lékař musí vyslechnout a vyšetřit řadu lidí, kteří si přišli poslechnout "jiný názor".

Platí vše zdravotní pojišťovna, nikoli pacient.

0 0
možnosti
VO

Zážitky popsané ve Vašem předchozím bloku je působily čerstvě, ale s takto zraněným ramenem jste se, předpokládám, na takovou túru asi nevydala, nebo se mýlím?

Každopádně přeju úspěšné a brzké uzdravení!:-)

0 0
možnosti

Ne ne, stalo se mi to během ní. A děkuji :-)

0 0
možnosti

To asi nebylo úplně dobře.

Ale zase na straně druhé porovnali vám horní páteř, kterou byste jinak asi nechala plavat ;-). Podle martyria s batohem tam byl problém od samého začátku, svalová ztuhlost a nevyváženost pomáhala ten vaz utrhnout.

Ti lidi v podstatě postupovali od jednoduchého ke složitému a pravda je taková, že vzhledem k situaci si mohli dovolit být trochu laxní, právě proto, že ty potíže se nejspíš nepodobaly nějaké té mnohem závažnější diagnóze.

Nezabrala fyzioterapie, nezabrala manipulace na hrudní páteř, ten poslední už věděl, že to asi nebude úplně jednoduché a bude potřeba se podívat jinde, tak nasadil těžší kalibr.(jistě byl schopný, ale taky měl výhodu)

MMCH, když už jste zmiňovala to Irsko, upřímně bych vám nepřál to řešit tam.

1 0
možnosti
OF

Četl jsem to dopoledne .Můj názor ? Blokádu hrudní páteře jste určitě měla.

K tomu asi rupturu rotatotorové manžety,najčastěji to bývá nadhřebenový sval.

Potíže líčíte značně atypicky. Bolest krční páteře vystřelují často do ramene,

Bolest z ramene do hrudní páteře běžně nevystřelují. Na poškození ramene je několik, jednoduchých testů a skoro v 90% stačí USG pro přesnou diagnózu.

Vyšetření ramene se většinou začíná od vyšetření krční páteře, při bolesti

v hrudní páteři se rameno běžně vyšetřuje. Je vždy dobré vyšetřit pacienta celého.

Já to dělám.Ortoped vyšetří 50-80 pacientů za den, aby přežil.Rezonance na rameno

se dělá v USA, u nás USG.Rezonance stojí 6-7 000 Kč.Máte určitý badžet na vyšetření pacienta, kdybyste u nás měla vyšetřovat každé rameno rezonancí,tak po roce zavíráte ambulanci s milionovým dluhem.Ty vyšetřovací manévry na rameno se mi zdají celkem jednoduché, USG, který dělá u nás ortoped, který si platil stáže v Liverpoolu z vlastní kapsy, je velmi přesný.Víte jak by dopadl u nás ortoped, který

by poslal pacienta na rezonancí bez vyšetření ultrazvukem ? Dostál by to k úhradě.

Už se to tady stalo.

Je tady řeč o bolesti v kříži. Ty bolesti mohou byt přenesené z vnitřních orgánů. Měl jsem pacientku s bolestmi v zádech,pozitivním HLA B 27 antigenem RTG verifikovaným zánětem křížovobederního kloubu. Ty bolesti ale neměla z toho zánětu,ten byl asymptomatické. Ty byly ze závažného onemocnění vaječníku. Tudíž při bolesti v křížích u ženy, hlavně delších,intenzivních je nutná i kontrola gynekologem.Měl jsem několik pacientů s blokádou a bolesti bederní páteře a vedleším nálezem byl tumor ledviny.U delších bolesti v zádech je dobré odebrat i laboratoř..ale o tom už psát nebudu- Základem dobré diagnozy je dobrá anamnéza a správné klinické vyšetření. Nezlobte ale vaše anamnéza je velmi nepřesná a zavádějící.Více pozorujte svoje tělo a studujte zdravovědu. Při této diagnoze vas určitě bollela abdukce v rameni/rameno od těla/,zevní rotace /otáčení paže dozadu a ne

0 4
možnosti

Pane Filipczyku, co to tady plácáte? Smíchal jste dohromady jabka s hruškama :-) Na cvičení s bederní páteří jsem chodila nezávisle na svém zranění. Pořádně si můj článek přečtěte, než sem napíšete takový blábol. A ještě jedno upozornění, tohle je blog, nikoli odborný zdravotnický portál, takže Vaše doporučování, abych studovala zdravovědu, je mimo mísu. Psala jsem svůj článek z pohledu pacienta, který 3/4 roku marně čekal na správnou diagnózu a kterému neudělali ani RTG, ani ULTRAZVUK, který zmiňujete.

1 0
možnosti
Foto

Rada lékaře: Skočte si do lékárny, řekněte jim to co mně a oni vám na to něco dají. ;-D

2 0
možnosti
JL

rada lékaře: skočte z okna

0 1
možnosti
VV

Jeden tu cte primo horrory a presto jsou zde diskuteri, kteri neustale opakuji, ze ceske zdravotnictvi je to nejlepsi na svete.

Vim, ze si zaslouzim, nejmene desitky minusu, ale opravdu to vidim tak, jak pisu.

1 0
možnosti
Foto

Naprosto Vám rozumím. Mám také čerstvou zkušenost. S urputnými bolestmi v bedrech, které vystřelovaly skrze třísla až ke kotníkům, znemožňovaly prakticky chůzi jsem byla odvelena na urologii pro možný zánět ledvin. Ačkoliv jsem neměla problém s močením, nechtěla jsem nic zanedbat, můj nález byl standardní, což následně potvrdila i kultivace, nicméně přesto určen zánět močových cest a léčba 10 dní silnými atb. Zhruba ve třetině jsem se zhroutila bolestmi a atakovala neurologickou pohotovost, ze které mne pro již určenou diagnozu vykázali s tím, jak jsem si sama dovolila určit původ mých obtíží. Pochodila jsem až další den v jiné nemocnici opět na neurologii, kde konečně laskavá a poctivá lékařka konstatovala podiv nad diagnozou, protože jsem vykazovala jasné známky těžké blokády křížokyčelních kloubů. Jasně si vyžádala Rtg a CT od pasu dolů. Také mi jako jediná za celou dobu vzala krev. Po zhruba měsíčních otřesných bolestech jsem po jediné kapačce mohla půl dne chodit. Nyní se léčím a dávám dohromady, ale musím vám říci, že kdybych nebyla tak otravná a neústupná, tak nevím. Vivat medicina!

3 0
možnosti

Krásné, paní Paseková. Tak hlavně, že to dobře dopadlo. Dávat na vše antibiotika byla specialita mého předešlého praktika - nemusel nic vyšetřovat, protože byla velká šance, že ať je to, co je to, antibiotika to spraví. Že si pak organismus díky neustálému přísunu antibiotik na ně získá rezistenci...prostě po nás ať přijde potopa...Mějte se fajn.

0 0
možnosti
Foto

I43v43a41n 50M83a80r35e82k

25. 3. 2018 17:26

Karma, též jsem měl podobnou příhodu, i když ne tak dramatickou. ;-(

0 0
možnosti
Foto

I22v57a55n 87M98a61r25e44k

25. 3. 2018 19:08

Též jsem měl "kliku" p.Řiháková? Víc jak čtrnáct dní mě nesnesitelně bolelo pod pravým žeberním obloukem. v té době jsem opakovaně navštěvoval svého obv. lékaře s tím že mám bolesti kvůli kterým nemohu ani spát. Utěšoval mě tím, že se jedná o zánět mezižeberního nervu, na to že žádné léky nejsou a že to zkrátka musím vydržet, ono to prý samo odezní.

Po čtrnácti dnech jsem vzal svou zdravotní kartu a zajel k plicnímu specialistovi.Vylíčil jsem mu své trápení, poslal mě na rentgen s tím aby mi udělali přední a boční snímek. Po jejich prozkoumání mi sdělil, že mám víc jak čtrnáct dní zánět pohrudnice.

Od té doby dávám svému obv. lélkaři jednu šanci, pokud se mu léčba nezdaří, beru kartu a jdu i bez doporučení ke specialistovi, nejsem pokusný králík. ;-(

0 0
možnosti
MK

A co teprve mudr., který na bolest páteře napíše jen prášky. Žádná rehabilitace, žádný rtg, ani CT - prý to nerad předepisuje. A ty člověče trp.

0 0
možnosti

Samozřejmě, že jsou i takoví lékaři a vím, že jich není málo. Mám s nimi (bohužel) už hodně zkušeností i ve svém věku a víc bylo těch pro mne negativních. Ještě víc než laxnost při vyšetření mi u nich ale vadí arogance a pocit, že je hrozně obtěžujete už tím, že tam jste. Věřím ale, že jsou i doktoři, kterým i přes náročnost jejich povolání a špatně fungující zdravotnický systém v ČR stále záleží na pacientovi a to byl právě příklad mého posledního ortopeda. Proto je dobré to nevzdávat a prostě hledat dál, pokud nejste se stávajícím lékařem spokojena.

2 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 36,15
  • Průměrná čtenost 2618x
Píšu o tom, čím mne život cvrnkne do nosu a mám zrovna chuť to sdílet se světem :-) 


Pokud Vás v mých článcích něco osloví a budete se o to chtít se mnou podělit, můžete mne kontaktovat zde: s.rihakova@seznam.cz
 

Ať se Vám u mne líbí.

Seznam rubrik